پروانه کسب سنگک پزی

پروانه کسب سنگک پزی

فهرست مطالب

برای شروع هر کسب و کاری بهتر است ابتدا پروانه کسب مربوطه را اخذ نماییم و از طریق مراحل قانونی، کسب و کار خود را شروع کنیم. به عنوان نمونه اگر فردی قصد دارد یک نانوایی سنگک پزی راه اندازی نماید باید به مانند سایر شغل ها در ابتدای کار خود پروانه کسب سنگک پزی را اخذ نمایند. 

ناگفته نماند که امروزه در اکثر نقاط کشور نانوایی ها پیشرفت چشمگیری داشته اند. البته لازم به ذکر است که بر اساس ماده 12 قانون تعزیرات حکومتی بر مصوب 1367، نداشتن مجوز کسب و کار واحد های صنفی یا به عبارتی عدم اخذ پروانه، بدون عذر موجه، تبعاتی را مانند قطع تمام یا برخی خدمات دولتی و دریافت جریمه و تعطیلی واحد تا زمان اخذ جواز کسب را برخوردار خواهد بود. 

پس لزوما متقاضیان تاسیس نانوایی می بایستی در ابتدای کار خود اقدام به دریافت پروانه کسب مربوطه نمایند که در ادامه به موارد مذکور بیشتر می پردازیم.

اگر در زمینه راه اندازی کسب و کار سنگک پزی نیاز به مشاوره دارید می توانید با شماره زیر در ارتباط باشید. 

شرایط اخذ پروانه کسب سنگک پزی

پروانه کسب سنگک پزی مثل باقی پروانه کسب ها دارای شرایطی می باشد که می توان آنها را به دو دسته شرایط عمومی و شرایط اختصاصی تقسیم بندی کرد که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.

شرایط عمومی :

  •  شخص مورد نظر باید گواهی عدم سو پیشینه یا همان گواهی صلاحیت از سوی نیروی انتظامی داشته باشد.
  •  فرد دارای سند مالکیت یا اجاره نامه و یا هر قراردادی که از لحاظ قانونی معتبر است، باشد. (در مناطق روستایی احراز مالکیت بر اساس عرف عموم و محل می باشد.) 
  •  داشتن گواهی مالیاتی از اداره مالیات مبنی بر تشکیل پرونده مالیاتی و تصفیه حساب. 
  •  کارت ملی و شناسنامه (برای تابعیت غیر ایرانی شامل گذرنامه و پروانه کار)
  •  شرکت در دوره های آموزشی (احکام تجارت و کسب و کار در قالب دستورالعمل های آموزشی قانون نظام صنفی)
  •  فرد اقدام کننده باید وضعیت نظام وظیفه مشخصی داشته باشد. (کارت پایان خدمت – معافیت دائم یا معافیت نظام پزشکی – گواهی اشتغال به تحصیل برای افراد کمتر از 50 سال)
  •  

شرایط اختصاصی :

  •  داشتن محلی با کاربری تجاری یا اداری که از نظر متراژ و موقعیت مکانی با قانون مربوطه مطابقت داشته باشد. 
  •  نام انتخابی مربوطه که باید با شرایط عمومی مطابقت داشته و یا به عبارتی دیگر متناسب با عفت عمومی باشد.
  •  داشتن تجهیزات و وسایل مربوطه. 

مدارک لازم جهت اخذ پروانه کسب سنگک پزی

  1. اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه فرد مورد نظر. 
  2. عکس 3*4 متقاضی. 
  3. شماره تلفن همراه به نام خود فرد.
  4. سند ملکی یا اجاره نامه و یا مبایعه نامه به نام متقاضی.
  5. گواهی عدم سوء پیشینه یا گواهی صلاحیت از طرف نیروی انتظامی.
  6. فرد متقاضی باید دارای کارت بهداشت باشد. 
  7. فیش واریزی مبلغ عضویت به اتحادیه. 

مراحل اخذ پروانه کسب سنگک پزی

دستگاه سنگک اتوماتیک - تبریز پخت

فرد متقاضی برای اخذ مجوز پروانه کسب باید مراحلی را طی کند که در این بخش به آنها می پردازیم: 

  • فرد متقاضی می بایستی درخواست جواز کسب سنگک پزی خود را با استفاده از سامانه اصناف ایرانیان اقدام کند و یا می تواند به صورت کتبی به اتحادیه اصناف سنگک پزی تحویل دهد . 
  • فرد متقاضی بایستی فرم های اداری مربوطه را تکمیل کند و به کمیسیون بازرسی تحویل دهد، سپس با استفاده از بازرسی اتحادیه مربوطه از محل فروش در مورد موقعیت مکانی و محیطی و مطابقت آن با قوانین گزارشی تهیه کند . 
  • پس از بررسی درخواست متقاضی توسط هیئت مدیره اگر شخص تمامی شرایط را دارا باشد، پروانه فروش مایحتاج روزانه مصرف کننده برای او صادر خواهد شد.
  • فرد متقاضی حق عضویت خود را پرداخت نموده سپس پروانه را دریافت می کند. (در مرحله اول 1 سال اعتبار دارد که در دوره های بعدی ممکن است 5 یا 10 سال تمدید گردد).

برای کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه میتوانید از سایت تبریز پخت که بیش از 10 سال تجربه در این حوزه را دارا می باشد مراجعه نمایید و برای کسب مشاوره با شماره زیر تماس بگیرید.

هزینه اخذ پروانه کسب سنگک پزی

برای اخذ پروانه سنگک پزی باید هزینه معینی به حساب اتحادیه پرداخت شود که به شرح زیر است: 

(این مبلغ ممکن است با گذر زمان تغییر کند همچنین مبالغ زیر به ریال می باشد.)

 

  • هزینه صدور پروانه= 2.030.000
  • هزینه آموزش های مربوطه= 800.000
  • هزینه صدور کارت اصناف= 200.000       
  • هزینه حق عضویت سالیانه اتحادیه= 2.500.000
  • هزینه حق ورودی سال اول= 8.000.000

مدت زمان لازم برای اخذ پروانه کسب سنگک پزی

برای اخذ پروانه کسب سنگک پزی با فرض اینکه تمامی استعلامات و مدارک فرد متقاضی، از ابتدای شروع درخواست تا دریافت جواز کسب حدود 30 روز زمان خواهد برد و چون بر اساس قوانین اتاق اصناف, اتحادیه نانوایان می بایستی طی 15 روز در خصوص قبولی یاردی درخواست فرد متقاضی اعلام نظر کند(در صورت عدم پاسخگویی به منزله تایید درخواست می باشد).

 در صورت تایید مرجع صدور پروانه کسب، باید ظرف مدت 15 روز پروانه کسب صادر گردد، اما در صورت عدم حاضر بودن مدارک، فرد متقاضی به مدت 3 ماه فرصت دارد تا تمامی مدارک خود را تحویل دهد.

در صورت عدم مقبولیت، استعلام از مرکز حداکثر تا 15 روز تا پاسخگویی وقت دارند پس از پایان زمان قانونی قابل پذیرش نمی باشد .

پروانه کسب سنگک پزی در اکثر نقاط کشور

پروانه کسب سنگک پزی در ایران

جواز مربوطه برای دریافت فعالیت در زمینه نانوایی از طریق اتحادیه نانوایان دریافت میشود. اما در کلانشهرهای بزرگ ایران مانند تهران به دلیل بالا بودن اعضا و متقاضی ها ،برخی صنف پخت نان به طور مستقل دارای اتحادیه مجزا هستند.

برای مثال نان سنگک و نان های فانتزی دارای اتحادیه های متفاوت بوده و هر کدام ضوابط مربوط به خود را دارند.

برای فعالیت در این زمینه می بایستی مانند تمامی مشاغل، پروانه کسب و جواز خود را از اتحادیه های مربوطه دریافت کرده باشید. اگر می خواهید مقالاتی را در این حوزه مطالعه کنید می توانید به سایت تبریز پخت مراجعه فرمایید و یا سوالات خود را از شماره زیر جویا شوید.

مساحت مورد نیاز برای گرفتن پروانه کسب چقدر است؟

اگر قصد خرید و یا اجاره واحدی برای دریافت جواز کسب می باشید، می بایستی مطابق با مساحت تصویب شده در کمیسیون نظارت بر نانوایی ها اقدام به خرید و یا اجاره محل مورد نظر بکنید.

برای مثال اتحادیه برای دو دسته از واحد های سنگک پزی را اینگونه اعلام نموده است:

  1. سنگکی سنتی: حداقل مساحت مورد نیاز 60 متر مربع با 4 متر ارتفاع.
  2. سنگکی مدرن(گردان دوار): حداقل مساحت مورد نیاز 50 متر مربع با 3 متر ارتفاع.

امکانات و مشخصات مورد نیاز سنگک پزی برای اخذ پروانه کسب و کار چیست؟

واحد تولید نان سنگک می بایستی دارای مشخصات ذیل باشد:

   واحد تهیه سنگک پزی باید در محل هایی احداث گردد که:

  1. دور از آلودگی ها و تاثیر گرد و غبار، بو و سایر مواد آلوده کننده باشد.
  2. از نظر ایجاد سر و صدا، انتقال حرارت و آلودگی هوا مزاحمتی برای همسایگان مجاور فراهم نکند.
  1. باید به گونه ای احداث شود که به راحتی قابل نظافت باشد یا به عبارتی دیگر سطوح داخلی صاف، ساده و محل تقاطع بدون زاویه تند باشد.

4.در کلیه قسمت ها (کف و دیوارها) باید سیمان یا کاشی به کار برده شود و حتما از نفوذ موش و حشرات موذی به داخل سنگک پزی جلوگیری شود.

اجزا و امکانات محیط کار بدین گونه باشد:

اجزا و امکانات محیط کار بدین گونه باشد:
  1.  محل نگهداری آرد و سایر مواد اولیه معین و مشخص باشد.(چنانچه روغن شامل مواد اولیه باشد محل نگهداری آن باید مجزا تعبیه شود.)
  2. محل تولید شامل قسمت اختلاط خمیر، محل استراحت اولیه خمیر، دستگاه خمیر گیر و فر پخت.
  3. توری های مخصوص سرد کردن نان.
  4. قفسه نگهداری و فروش نان.
  5. سرویس های بهداشتی (توالت و دوش).
  6. محل استراحت کارکنان (شامل کمد های لباس و رختکن، استراحت موقت)
  7. کفش های مورد استفاده در محیط کار باید تمیز و قابل شستشو باشد و صرفا در محل کار مورد استفاده قرار گیرد. ضمنا برای ورود به انبار و سرویس بهداشتی می بایستی از دمپایی مخصوص استفاده گردد.
  8. روپوش و کلاه مورد استفاده کارکنان باید تمیز و دارای رنگ سفید باشد
  9. در دسترس بودن تجهیزات ایمنی و اطفاء حریق همچون کپسول گاز، پودر های ضد حریق مناسب و جعبه کمک های اولیه برای زمان وقوع حوادث.
  10. جعبه کمک های اولیه باید حتما دارای دارو و وسایل مورد نیاز برای جلوگیری از سوختگی یا بریدگی را داشته باشد.
  11. در نانوایی های سنتی پارو باید چوبی ،سبک و دارای ابعاد متناسب با ابعاد تنور و نان مورد نظر باشد.
  12. وجود زباله دان به تعداد کافی، قابل حمل و قابل شستشو و دارای درپوش الزامی است.
  13.  وجود شیر های آب برای مصرف تولیدی، آشامیدنی، شستشو و همچنین نظافت الزامی است. ضمنا تعبیه یک شیر آب در بالای دستگاه خمیرگیر نیز ضروری می باشد.
  14. وجود ظرفشویی استیل در نانوایی الزامی است.
  15.  تابلو بالای درب واحد تولید نان بایستی نصب شود.
  16. نصب تابلو در داخل واحد تولید نان و در جایی که به راحتی قابل رویت باشد با قید تمامی مشخصات کامل نانوایی از جمله کد نانوایی، میزان سهمیه، نوع آرد، نوع پخت، وزن چانه، قیمت نان، ساعات شروع به کار، روز های تعطیلی واحد و تلفن رسیدگی به شکایات.

برای خرید تجهیزات یا دستگاه های مربوط به سنگک پزی می توانید به سایت تبریز پخت که در این زمینه پیش رو می باشد، مراجعه کنید.

رعایت چند نکته مهم:

رعایت چند نکته مهم: ​
  • وسایل تهیه خمیر و سایر وسیله هایی که در تماس با خمیر هستند باید سالم، بی عیب و از جنس قابل شستشو و استیل ضد زنگ و بدون زاویه و بدون درز باشند، تا تغییر نامطلوبی در کیفیت نان ایجاد نکند .
  • انبار سنگک پزی دارای تهویه مناسب بوده و باید عاری از هرگونه رطوبت باشد و حداقل سالی یک بار ضدعفونی گردد. 
  • اگر از پالت ها برای چیدن کیسه های آرد استفاده می شود باید از جنس پلاستیک یا فلز به ابعاد مناسب باشند.
  • مصرف آرد باید به ترتیب تاریخ ورود به انبار صورت گیرد و نبایستی حداکثر بیش از یک ماه آرد در انبار نگهداری شود.
  • محل تولید نان و سایر قسمتها باید از روشنایی کامل برخوردار باشد. واحد نان باید طوری بنا شود که حتی المقدور در روز نیاز به استفاده از نور مصنوعی نباشد. واضح است که نور طبیعی یا مصنوعی نباید سبب ناراحتی چشم کارکنان گردد.
  • محل سنگک پزی باید طوری بنا شود که تهویه لازم در آن بطور طبیعی صورت گیرد در غیر اینصورت لازم است مجهز به وسایل تهویه باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا