آیا نان سنگک گلوتن دارد ؟ گلوتن چیست ؟ و سوالاتی از این قبیل موضوعاتی می باشند که در این مقاله مورد بررسی قرار می دهیم .
سنگک اصیل ترین نان ایرانی می باشد که می توان به عنوان نان توسعه یافته عشایر دانست که دارای تمدن چندین صد ساله دانست که برخی مراجع قدمت نان سنگک را به تمدن قبل از اسلام ارتباط میدهند، این نان اصیل ایرانی با استفاده از یک تنور شیب دار پر از سنگ ریزه ها پخته می شود .
گلوتن ! نوعی پروتئین می باشد که در برخی غلات از جمله جو و گندم قابل پیداست که تا حدودی می توان مرجع پیدایش مشکلات گوارشی دانست، البته به طور کلی مصرف گلوتن برای افراد معمولی مضر نمی باشد.
مصرف گلوتن برای افرادی که دارای بیماری سلیاک بوده و یا دارای حساسیت به گلوتن باشند مضر می باشد، این افراد باید مواد غذایی بدون گلوتن را مصرف کنند تا سیستم گوارشی شان سالم تر باشد .
در چند سال اخیر مصرف مواد فاقد گلوتن در بین عموم بسیار محبوب شده است، شاید با خود بپرسید آیا نان سنگک گلوتن دارد ؟ در هنگام پختن نان سنگک وقتی که می خواهیم خمیر درست کنیم یا به عبارتی حالت چسبناکی که هنگام ترکیب آرد و آب به وجود می آید به دلیل وجود گلوتن می باشد .
گلوتن چیست ؟
گلوتن نوعی پروتئین قابل یافت در اکثریت غلات مثل گندم و جو و غیره که از دو نوع ماده به نام های گلوتنین و گلیادین تشکیل شده است، نامیده می شود .
گلیادین : یک عامل مخرب و منفی برای سلامتی انسان .
گلوتنین : یکی از عوامل مهم برای ترد و خوشمزه شدن نان که دارای حالت چسبنده می باشد .
اگر تجربه درست کردن خمیر را داشته باشید می دانید که حالت چسبناکی در خمیر وجود دارد که به دلیل وجود پروتئین گلوتن در گندم می باشد، گلوتن در نان سنگک و یا کیک موجب ترد و خوشمزه شدن آن می شود .
به طور کلی مصرف گلوتن برای افراد دارای بیماری سلیاک می باشند مضر است چون موجب ایجاد اختلالات گوارشی می شود ولی در مقابل مصرف گلوتن برای افراد معمولی که به گلوتن حساسیت نداشته اند و یا بیماری سلیاک ندارند مضر نمی باشد و طبق تحقیقات دانشمندان افراد معمولی یا غیر سلیاکی در صورتی که حداقل بیش از دو بار در هفته گلوتن مصرف نمایند کمتر به بیماری هایی مثل سکته قلبی و سکته مغزی و دیابت نوع دو دچار می شوند .
آیا نان سنگک گلوتن دارد :
شاید برای شما سوال باشد آیا نان سنگک گلوتن دارد ؟ در رابطه با این سوال که آیا نان سنگک گلوتن دارد باید گفت بله ! نان سنگک به نان سنگک به دلیل اینکه از آرد تشکیل شده است دارای گلوتن می باشد .
گلوتن نوعی پروتئین که در اکثر غلات از جمله آرد و گندم یافت، مصرف گلوتن برای افراد معمولی مضر نمی باشد، مصرف گلوتن تنها برای افراد دارای بیماری سلیاک هستند مضر است و ممکن است موجب ایجاد اختلال در دستگاه گوارشی فرد بیمار شود .
در نهایت در جواب مربوط به آیا نان سنگک گلوتن دارد ؟ دانستیم که در نان سنگک گلوتن وجود داشته و برای افراد دارای بیماری سلیاک مضر می باشد .
گلوتن در داروها
گلوتن در برخی دارو ها نیز وجود دارد که افرادی که به گلوتن حساسیت داشته و یا دارای بیماری سلیاک باشند مناسب نیست و ممکن است موجب ایجاد درد نسبتا شدید در دستگاه گوارشی آنها می شود .
امروزه در برخی دارو ها از جمله داروهای ضد فشار خون و آنتی بیوتیک گلوتن وجود دارد که نباید خودسر از آنها استفاده کرد و قبل از مصرف هر دارویی بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنیم تا بعدا عوارض بدی نداشته باشد .
بیماری سلیاک چیست ؟
بیماری سلیاک، یک نوع بیماری خود ایمنی می باشد که روده و دستگاه گوارشی را دچار مشکل می کند از هر 250 نفر فقط 1 نفر به بیماری سلیاک مبتلا هستند که از 1 نفر از 10 نفر مبتلا به این بیماری ممکن است از بیماری خود آگاه بوده باشد
پروتئین گلوتن که در غلاتی همچون گندم و جو قابل یافت هستند علائم این نوع بیماری ها را تحریک می کنند و در نهایت موجب ایجاد درد نسبتا شدید در دستگاه گوارشی بیماران می شود .
در حال حاضر درمان قابل قبولی برای بیماری سلیاک وجود نداشته و افراد مبتلا به این نوع بیماری باید از رژیم غذایی پیروی کنند تا گلوتن مصرفی آنها کاملا کنترل شده باشد .
علائم بیماری سلیاک :
بیماری سلیاک که از نوع بیماری های مزمن شناخته می شود گاهی افراد مبتلا به این نوع بیماری ها دارای علائم خاصی نمی باشند، در ادامه با برخی علائم بیماری سلیاک آشنا می شویم :
- بروز اختلالات در دستگاه گوارشی
- درد شدید در دستگاه گوارشی
- درد در ناحیه های شکمی، اسهال،
- حالت تهوع، استفراغ، نفخ در ناحیه شکم
- درد استخوان و مفصل های بدن
- افسردگی مزمن و حملات پانیک
- ضعف نسبتا شدید بدن و احساس خستگی
- جاری شدن بی دلیل خون از بینی
- ناباروری
- احساس گرسنگی دائمی
- کم خونی
- کم بود آهن
- سو تغذیه
- کمبود برخی ویتامین
- ایجاد زخم در دهان
- تغییر رنگ دندان
- ضعف اعصاب
- وجود خون در ادرار و مدفوع
درمان بیماری سلیاک :
قبل از درمان بیماری ابتدا باید آن را تشخیص داد، تشخیص بیماری سلیاک فقط با نمونه برداری مسجل امکان پذیر می باشد، دارو و درمان مشخص و موثری برای این روش وجود ندارد تنها راه درمان این نوع بیماری اصلاح رژیم غذایی فرد مبتلا به این بیماری می باشد یعنی فرد مبتلا باید گلوتن را به صورت کامل از رژیم غذایی خود حذف کند .
شاید برای شما سوال باشد که آیا نان سنگک گلوتن دارد ؟ در رابطه با جواب به سوال که آیا نان سنگک گلوتن دارد باید گفت تا حدودی بله به علت اینکه نان سنگک از آرد تشکیل شده است گلوتن در نان سنگک وجود دارد و مصرف نان سنگک برای افراد مبتلا به سلیاک کاملا مضر می باشد .
نان سنگک برای ورزشکاران
شاید برای ورزشکاران سوال باشد که آیا نان سنگک گلوتن دارد ؟ آیا نان سنگک برای ورزشکاران مضر است ؟ در این بخش می خواهیم به سوال آیا نان سنگک گلوتن دارد جواب بدهیم .
نان سنگک درست شده از خوشه های گندم طبیعت گرم به دلیل سبوس دار بودن و استفاده از جوش شیرین در مراحل پخت دارای طبع معتدل می باشد و همه افراد با هر مزاجی می توانند نان سنگک را مصرف نمایند .
نان سنگک دارای خواص بسیاری می باشد که مهمترین ویژگی آن کمک برای بهبود سیستم ایمنی فرد می باشد، این نان به دلیل سبوس دار بودن برای سلامتی بدن از اهمیت زیادی برخوردار می باشد .
مصرف نان سنگک به دلیل وجود کربوهیدرات زیاد یکی از بهترین انتخاب ها برای افراد فعال و ورزشکاران می باشد، کربوهیدرات توانایی تامین انرژی برای مدت زمان طولانی را دارند به همین دلیل برای ورزشکاران بسیار مفید است .
مزایا نان سنگک :
نان سنگک علاوه بر مزایا مذکور دارای ویژگی های دیگری می باشد که در ادامه بیشتر آشنا می شویم .
- دارای ویتامین و پروتئین های فراوان
- عطر و طعم بی نظیر
- بسیار مغذی و مفید برای عموم
- دارای قدمت بسیار
- مناسب برای ورزشکاران
- از قابلیت سیرکنندگی بسیاری برخوردار هستند .
- ارزش غذایی بسیار زیاد
- برای کودکان در حال رشد بسیار مفید است .
- موجب تقویت هوش کودکان می شود .
- دارای فیبر بسیار
- هضم راحت
- دارای کربوهیدرات
- کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی
- کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت
سخن پایانی
در این مقاله با تمامی مطالب آیا نان سنگک گلوتن دارد به صورت کامل آشنا شدیم و دانستیم که نان سنگک بسیار مفید می باشد.
در رابطه با جواب آیا نان سنگک گلوتن دارد باید بدانیم که نان سنگک به دلیل اینکه از آرد و گندم درست شده است دارای گلوتن می باشد، در هنگام درست کردن خمیر برای پختن نان سنگک حالت چسبناکی به وجود می آید که به دلیل وجود گلوتن در خمیر می باشد که برای بیماران سلیاکی مضر است چون موجب تحریک عوارض بیماری سلیاک می شود و یا ممکن است موجب ایجاد درد شدید در دستگاه گوارشی بیماران شود، تنها راه درمان بیماری سلیاک کنترل رژیم غذایی فرد بیمار می باشد .
اگر می خواهید مقالاتی از نذیر آیا نان سنگک گلوتن دارد آشنا شوید می تواند به بخش وبلاگ سایت رسمی تبریز پخت مراجعه نمایید و مقالاتی همچون آیا نان سنگک گلوتن دارد را مطالعه نمایید .
شرکت تبریز پخت علاوه بر انتشار مقالاتی مثل آیا نان سنگک گلوتن دارد ، در زمینه تولید تجهیزات سنگک پزی نیز فعالیت سبزی نیز دارد، همچنین برای مشاهده و خرید تجهیزات و دستگاه های سنگک پزی می توانید به بخش فروشگاه سایت رسمی تبریز پخت مراجعه نمایید .